Vinnere og oppsummering av Ås Open 2021

Ås Open 2021 ble en veldig varm og våt tennisfest med rekordmange deltakere og antall kamper.

Tusen takk til alle som bidro til å lage en god stemning! Spesielt hyggelig at flere kom for å heie og følge med på det gode tennisspillet.   Vi gleder oss allerede til klubbmesterskapet i september – da blir det enda mer tennis og moro for alle medlemmer.

Spillere og publikum koste seg med til sammen 8 kilo pølser (cirka 80 pølser), 5,4 kilo bananer, 7,1 kilo vannmelon og 12 liter saft.


FRA VARMT TIL VÅTT: Lørdag var årets hittills varmeste dag med over 30 grader i skyggen. Søndag var det mer behagelig å spille rent temperaturmessig, men i 14-tiden var alle kraner åpen og omgjorde tennisbanen til svømmebasseng. God drenering og flott innsats fra banemannskapet gjorde banene spillbare fra kl 17. 

Vinnere

Barn

I klassen for barn var det to deltakere. Begge spiller i Ås, men på vinteren det siste året har begge også gått på tenniskurs i Ski. Begge spilte med god ballkontroll og utfordret hverandre i flere intense dueller. 

Vinner Ås Open – klasse barn: Live Viken.


SPILLER ÅRET RUNDT: Live Viken vant til slutt et jevnt og tett oppgjør over tre sett mot Albert Julian Talmo-Rønn. Flott spill av begge og en rekke gode vekslinger ga en veldig severdig kamp. 

Juniorer

For første gang var det såpass mange påmeldte i juniorklassen (13-19 år) at det ble gruppespill før semifinale og finale. 

Noen har allerede spilt noen sesonger, mens andre begynte å spille for noen måneder siden. Det var et imponerende nivå og helhjertet innsats av alle og vi har mye god tennis å se fram til i årene som kommer med alle de flinke juniorene. 

Etter gruppespill og velspilte semifinaler, var det Ulf Viken og Sondre Lundquist som skulle gjøre opp om seieren. Duellene var mange, lange og varierte – det var stoppballer, lobber, vinkler og hele banen ble brukt for å vinne poengene.

Vinner Ås Open – klasse junior: Sondre Lundquist.


OGSÅ KLUBBMESTER: I en nervepirrende og velspilt finale, var det Sondre Lundquist som til slutt vant oppgjøret. Sondre er også regjerende klubbmester i klassen junior. 

Damer

Katrine Kleven og Annalisa Rueter brukte årets hittills varmeste dag til å kjempe om seieren i dameklassen. Varmen la ikke noe demper på spillet, så det var tydelig at det var to tennisglade damer som var i aksjon. 

Vinner Ås Open – klasse damer: Kathrine Kleven

VARME SPILLERE: Katrine Kleven og Annalisa Rueter spilte om seieren. Kathrine stakk av med seieren og twistposen, mens Annalisa fikk en gullbrød for sin gode innsats.

Herrer

Tilsammen var det 22 påmeldte i herreklassen, så spillet ble organisert i fire grupper hvor vinnere og nr 2 i hver gruppe gikk videre til kvartfinaler. 

Flere av deltakerne er nye i klubben og det var gode debuter i Ås Open. 

Vinner Ås Open – klasse damer: Øyvind Engøy


DOBBELTMESTER: Patrick Marques-Smith gjorde en formidabel debut i Ås Open ved å spille seg fram til finalen og kjempe mot regjerende klubbmester Øyvind Engøy. Marques-Smith presset Engøy i mye av spillet, men det var den regjerende klubbmesteren som dro i land seieren. 

Poengmester Ås Open 2021

Poengmester ble første gang introdusert i klubbmesterskapet 2020. I Ås Open ble det hele 15 deltakere som spilte om å få fleste poeng. 

Konkurranseformen ga muligheten for at alle kunne spille med alle – voksne mot juniorer. I flere tilfeller var det kun få poeng som skilte aldrende og kommende generasjon, men det var også flere oppgjør hvor juniorene vant over de voksne! 

Av ulike grunner ble det litt forskjellige antall kamper og forhold som måtte tas hensyn til, så vinneren ble denne gangen kåret ut fra 

  1. å ha spilt etter regnavbruddet
  2. ut fra antall poeng delt på antall kamper. Med andre ord ble det snittet som skulle avgjøre hvem som ble årets poengmester. 

Det ble veldig tett i toppen – og det var kun veldig få poeng som skilte. 

Vinner Ås Open – klasse poengmester: Randall Fennell


ELDST ER BEST: Randall Fennell er turneringens eldste, men kjempet ned yngre generasjon og vant sin første pokal i poengmester. – De andre ble nok litt slitne, sa 63 årige Fennell i seiersintervjuet.